Wednesday, September 11, 2013

Aduka Seri Perkasa

Assalamu'alaikum,

Satu tajuk khas untuk brader Aduka nih dan aku rasa kalau aku nak cerita pasal kes brader nih tak layak rasanya nak duduk bawah tajuk Presiden FAM Sila Letak Jawatan kerana aku rasa nilai brader nih lebih tinggi dari nilai presiden yang sedia ada sekarang ini walaupun brader nih takde pangkat atau status tertentu dalam hidup seharian dia.

Pada aku, susah nak dapat penyokong yang semangat macam brader nih dalam zaman serba moden dan urban sekarang nih tambahan pula brader nih datang dari kawasan lembah kelang. Mana nak ada dah makhluk macam nih kat kawasan bandaraya metropolitan nih, cuba tunjuk ada tak??

Lagi best ialah brader nih penyokong Kuala Lumpur, YA PASUKAN KUALA LUMPUR yang terjelepok ke Liga FAM dan brader nih masih lagi nak menyokong. Gila tak?? Mahu tak gila, majoriti anak kota mengambil langkah untuk tidak mempedulikan pasukan bolasepak Kuala Lumpur dan ada juga yang tidak tahu akan kewujudan pasukan ini dan ramai anak kota yang terpekik terlolong depan TV dan skrin gergasi sebab nak tengok bolasepak kualiti katanya tetapi makhluk ini masih lagi mempunyai JIWA UNTUK KUALA LUMPUR. Hah!!! Kau Adeeeeee????

Tanpa peruntukan jutaan ringgit dari kerajaan, tanpa penajaan jutaan ringgit dari badan korporat, tanpa jawatan besar dalam organisasi bolasepak Malaysia tanpa pangkat khas, masih punya JIWA UNTUK MALAYSIA. Orang dalam FAM yang dimandikan dengan peruntukan dan penajaan buat apa untuk bolasepak Malaysia selain dari menjahanamkan?? Siap ada pangkat siap ada jawatan, elaun sana elaun sini, tapi hasilnya?? Jiwa untuk Malaysia atau jiwa untuk peruntukan?? jiwa untuk duit penaja?? jiwa untuk jawatan dan pangkat?? Aku jamin kalau dalam FAM ada orang yang bersemangat macam ini, impian kita untuk ke Piala Dunia cerah, tapi kalau yang ada semua macam sekarang nih tambah pulak ketua dia tahu tak tahu je pasal bolasepak Malaysia, jawapannya...

Anda pun tahu jawapannya.

Agak-agak Presiden FAM terkilan tak dengan semangat brader nih?? sebab mungkin boleh mencabar kewibawaan Presiden FAM sebagai seorang PEJUANG.

Sekadar tulisan dan pendapat.


2 comments:

  1. All the more then the title should be Presiden FAM sila letak jawatan......

    ReplyDelete
  2. Kita fan ni je yang ada sanggup bermati-matian menyokong dan mahukan kemajuan bola sepak Malaysia. Orang dalam FAM pula sanggup bermati-matian menjahanamkan dan meruntuhkan bola sepak Malaysia. Hanya apabila kuasa penyokong dimantapkan dan dikumpulkan sepenuhnya mampu mengubah senario bola sepak Malaysia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...