Thursday, July 28, 2011

PATRIOTISME..HORMAT..HAK

Assalamu'alaikum,

Kecoh sekarang nih, tiket perlawanan Kelayakan Piala Dunia 2014, Malaysia lwn Singapura di Stadium Nasional Bukit Jalil telah habis dijual..tu diaa...memang mengancam habis. Aku memang tak sangka perkara ni boleh berlaku. Apa-apa pun aku sangat gembira dan tahniah kepada semua rakyat Malaysia yang telah membeli dan ianya bererti anda menyokong pasukan Harimau Malaya kita. 

Ok berbalik pada topik..aku rasa tragedi tiket habis yang berlaku sekarang nih ada kena mengena dengan perkataan P.A.T.R.I.O.T.I.S.M.E yang telah keluar dari mulut KingGobal sewaktu komen beliau tentang perlawanan persembahan dengan kelab dari BPL tempoh hari. Pada pandangan aku..mereka yang digelar tidak patriotik oleh KingGobal merasa tercabar dan ingin membuktikan bahawa tak kira mereka sokong Arsenal, Liverpool atau Chelsea..mereka tetap patriotik dengan cara membanjiri Stadium Nasional untuk perlawanan penentuan malam nanti. Ini hanya pandangan aku lah..sebabnya dari pemerhatian aku, ramai yang kecoh-kecoh dekat FB masa perlawanan Arsenal, Liverpool dan Chelsea tempoh hari..kini tengah sibuk kecoh-kecoh pasal nak ke stadium malam nih..hehehe. Satu perkara yang baik dan positif aku boleh cakap..tahniah sekali lagi.

Yang kedua..H.O.R.M.A.T. Pada pandangan aku, komen Rajagobal dan Safee Sali itu ada salahnya jugak..kerana kenapa mereka nak kaitkan jaringan 3 gol itu dengan mereka sebagai peminat Manchester United. Tambah-tambah lagi cakap kat penyokong Liverpool..kan ke rival kedua-dua team nih..itu lah sebab aku cakap kena hormat..coach dan striker nih sepatutnya lebih berhati-hati dalam membuat statement selepas ini. Contoh..saya bagi contoh kat sini, kapten Singapura telah membuat isyarat "L" (LOSER) kepada penyokong Malaysia di Jalan Besar tempoh hari..itu kira tak hormat penyokong lah tuh..dan akibatnya depa kena baling ayaq oleh penyokong Malaysia..nampak tak kat situ..kalau tak hormat..apa boleh jadi..nampak tak?? Jadi untuk kes Rajagobal dan Safee nih pulak..akibatnya, timbul lah pelbagai page di FB yang meminta supaya Rajagobal dan Safee memohon maaf kepada penyokong Liverpool dan Pemain Malaysia Hilang Hormat Kami..tak ke busy dah tuh..tak pasal-pasal mereka dah dibenci oleh penyokong-penyokong kelab Inggeris nih..yang kebanyakkannya berIC biru..dah jadi hal pulak dibenci rakyat sendiri..peningg!!!

Itu satu hal lah..coach dan player kena hormat penyokong..tapi jangan lupa penyokong juga kena hormat player..apa perasaan Van Persie bila keluar dari terowong Stadium Emirates dan tengok keliling warna purple?? tiba jek kan?? bukan warna Arsenal tu kan..itu sebenarnya moral pemain tuh..warna dan baju anda di stadium adalah suntikan moral kepada pemain sebenarnya..lu nak cakap lu tak pakai baju Malaysia tapi jiwa lu Malaysia..memang lah betul..tapi pemain yang kat padang tu macam mana nak nampak jiwa lu yang Malaysia tuh?? cuba pikir?? jadi apa yang kita pakai dan warna yang kita bawa ke stadium untuk pasukan kita itu penting sebenarnya. Ini tidak..cam itu hari..Malaysia lwn Taiwan..satu group datang ngan baju Liverpool, ada yang baju Chelsea..ada yang baju Man Utd..ada yang Arsenal..apahal?? Liverpool main ke dek non oii?? Man U main ke?? Chelsea main ke?? Arsenal punya game ke?? tak relevan kan?? mesti lu orang akan jawab yang "itu hak kami lah nak pakai apa" hehe..takpe pasal hak nih nanti aku akan jawab kat bawah..tunggu jek..satu lagi kes..diaorang bengang bila Safee score tapi tak celebrate ngan penyokong..adoiiyai..macam yang aku cakap lah..bila dia score..dia lari tengok semua kaler pelik..apa ke jadahnya nak celebrate nok!! celebrate tengah padang je lah..HAK dia lah kan nak celebrate kat mana pun..kan?? haha..macam korang jugak ada hak nak pakai baju apa pun..nanti jap sikit lagi..aku nak masuk pasal hak kat bawah nanti..tapi kat sini aku nak pesan dan tegaskan..PENYOKONG perlu hormat PEMAIN...dan PEMAIN juga perlu hormat penyokong..faham??

Ok..benda nih memang aku nak highlight..korang usha dulu video kat bawah nih;


ini jugak...




Part 2 nye..siap ada sambungan..


Aku tak tahu lah jika benda nih sebenarnya diaorang dah setting..berlakon jek untuk suka-suka ke..aku tak tau lah kan..tapi apa yang aku nak persoalkan di sini ialah..APA HAK LU ORANG NAK SURUH MAMAT YANG PAKAI BAJU MAN UTD NIH BUKAK BAJU DIAORANG???? Diaorang tak pakai baju nih dekat Anfield mahupun Stamford Bridge. Aku salute semangat korang untuk pertahankan HOME GROUND korang tapi meh sini aku nak sekolahkan korang sikit mengenai HOME GROUND. Liverpool punya HOME letak sana ANFIELD...Chelsea pulak ada sana STAMFORD BRIDGE..makanya kalau itu bangang Man U fans masuk kandang lu orang dekat sana..gua tak kisah lu orang nak bogel sama dia ka..lu orang nak letup ka..nak lauk ka..tapi sekarang nih..apa alasan lu orang buat dua mamat Man U tu macam tu dekat STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL iaitu HOME OF HARIMAU MALAYA..MALAYSIA NATIONAL TEAM..apa alasan lu orang??? cuba cita sama gua sikit?? Itu stadium semua rakyat Malaysia punya..dia mau masuk ikut suka dia lah mau pakai apa..lu apasal mau paksa dia bukak baju dia plak?? apa hak lu?? mak bapak diaorang bayar cukai jugak..lu orang pun sama jugak..jadi apa HAK lu orang nak buat cam tu kat diaorang???

Senang cita macam nih lah kan..sebab lu orang gila-gila nya nak pertahankan lu orang punya ground kan..gua pun rasanya nak pertahankan gua punya ground. Gua punya HOME GROUND adalah STADIUM SHAH ALAM & STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL sebab dua pasukan kesayangan gua punya rumah. Jadi gua mau kasi pesan KHAS sama semua LIVERPOOL FANS dan CHELSEA FANS..lu orang jangan masuk HOME GROUND gua dengan baju yang melambangkan kelab lu orang..pasal lu orang sudah mula dan lu orang boleh buat..kenapa gua tak boleh buat?? gua pun nak pertahankan maruah HOME GROUND gua jugak!! so apa kata lu orang??? ada berani sahut cabaran gua nih??? ke kecut?? gua cakap serius nih..gua nampak..gua akan buat seperti mana yang lu orang buat dekat mamat berdua tuh..kalau lu orang rasa tak puas hati dengan gua..lu orang tak payah lah busy-busy pegi buat page..lu orang ada telur..lu orang cari gua..kita cerita tengok macam mana boleh setel..FACE TO FACE..jangan jadi bacul nak create-create page apa bagai..lu berani suruh dia bukak baju..mesti lu orang berani nak datang gegar gua jugak kan?? 

Gua pun malas nak pening kepala..kesimpulan dari cerita di atas ialah RAKYAT MALAYSIA SANGGUP BENCI MEMBENCI, BERGADUH SESAMA SENDIRI DEMI MEMPERTAHANKAN ORANG LUAR..BUKANNYA ANAK BANGSA MALAYSIA SENDIRI..TAPI SINI GUA NAK ISYTIHAR;

MULAI DENGAN PERLAWANAN MALAYSIA & SINGAPURA PADA 28hb JULAI 2011 DI STADIUM BUKIT JALIL, GUA AKAN PERTAHANKAN HOME GROUND GUA DARI ANASIR-ANASIR YANG TAK RELEVAN DENGAN PASUKAN KESAYANGAN GUA!!
PENGUMUMAN INI KHAS DAN HANYA UNTUK SEMUA PENYOKONG LIVERPOOL & CHELSEA DI MALAYSIA INI...LU ORANG MASUK RUMAH GUA DENGAN BAJU LIVERPOOL ATAU CHELSEA LU ORANG..GUA AKAN KASI LU ORANG RASA MACAM MANA LU ORANG BUAT SAMA ITU DUA BUDAK!! KASI INGAT RUMAH GUA STADIUM SHAH ALAM & STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL..ADA MASA SINGGAH LAH!!

Mesti yang lain akan cakap.."Eh yang buat tu bukan kitaorang lah..kitaorang takde kene mengena pun"..gua nak jawab "Kerana Nila Setitik..Rosak Susu Sebelanga"...

KALAU LU ORANG NAK ORANG HORMAT LU ORANG..PASTIKAN LU ORANG HORMAT ORANG DULU..JADI SILA SALING HORMAT MENGHORMATI..

Selama nih gua hormat je lu orang datang stadium tengok Selangor main Malaysia main tapi pakai baju team luar..walaupun gua sakit hati tengok..tapi gua hormati hak lu orang dan kebebasan lu orang..tapi lu orang yang kasi mula dan melampaui batas..macam gua cakap..kalau di Anfield atau Stamford Bridge gua tak kisah..itu lu orang punya suka..tapi ini rumah gua..

AYUH SEMUA PENYOKONG MALAYSIA..KITA KE STADIUM NASIONAL MALAM INI DENGAN WARNA KERAMAT KITA...KUNING..HITAM..AYUH SEMUA..!!

72 comments:

  1. Solute brooo!!! Gua sokong 300%...

    ReplyDelete
  2. Wa tak kira lu ayahanda ka, bonda ka, abg cik ka. Lu jgn cuit kaki lu kat umah gua pakai jersi club luar. Wa kasi bogel sama lu.

    ReplyDelete
  3. SERIUS bro... menitik air mate aku bace post ko ni... respek aku kat ko makin btambah...n semua bende yg ko tulis kat atas ni.. aku sokong 300%! Hidup Malaysia....MOGA HARIMAU MALAYA MENANG MALAM NI.. n yg penting aku turun bg support utk team negara tanah tumpah darah aku...

    ReplyDelete
  4. aku suka artikel yg kau tulis ni.. suka hati individu la nk pakai baju apa pun.. itu hak dia, kita x perlu nk kacau... tapi aku x suka bila kau guna bahasa GUA LU.. kau x rasa kurang ajar ke... atau kau ni mmg x pernah belajar.. apapun aku sokong 100% apa yg kau tulis ni...

    ReplyDelete
  5. cantekk bro..gua pn mmg xska ngam fanatik2 club eropah yg ntah ape2 tuwh..gua bengang sbb kna booo kt fanatik club XXXX nie sbb team harimau malaya kna hentam..ape kes?? malaysia kn tnah air diorg jgak...kalah ka mnang laen crita,yg pntg sokongn kta sbg rkyat malaysia untk team kita.harimau malaya...mcm mna bro???

    ReplyDelete
  6. Wow cabron del mundo. gua caya lu lah...

    ReplyDelete
  7. Agreed 100% ... Let's support our National Team WHEREVER, WHENEVER they play coz We are Malaysian, right!! tak taulah kalau ada yg perasaan dia Liverpool, Chelsea ... kalau bontot dah hitam, sindiri mau sedarlah... hahaha

    ReplyDelete
  8. salam.bia saya jernih kan skit keadaan ye.saya ada berdekatan india rooney ni ms dia kne bukak bju..kenapa die kne bukak baju???ok,mula2 fan lfc syok tgk team liverpool tgh training..ttbe dtg rooney celup ni berdiri sorak sorg2,sambil bwk piala kecik yg die dpt sebab menang 100meter sukan skola agk ny,dengan slumber provoke fans liverpool sambil cium badge club setan die..so fan lfc pe lg..meroyan la sume g serang suruh die bukak baju.tp die xnk. so bro,ko pikir sendiri la.pe tujuan die dtg stadium 2 pdhal die tau xde kne mngena dgn team scum 2 lgsg.dan pe tujuan die provoke fans liverpool sume? so saya setuju sgt rooney celup 2 kne bogel sbb die yg cr masalah dgn provoke org. ms game plak de gk mamat scum dtg tgk malaysia vs liverpool.awl2 dorg dh sound jgn provoke or sorak lebih,klu x nti kne bogel.so die behave his self n enjoy the game.last mamat scum 2 sendri keluar beli jersey malaysia n pakai sambil enjoy dengan lagu2 fans liv nyanyi.so xde pe mslh pun.yg bermasalah bile scum ni dtg and provoke..korg sdri pun hangus dengan fans singapore sbb provoke kn.siap ada gdh lagi kn..so same to ours..xprovoke xkn jd pe2..mlm ni saya dtg sbj dengan jersi liverpool(bukan kaler merah) ats 1 tujuan shja, iaitu tuk sokong team harimau malaya saya dan juga send msj kepada Datuk RG dan Safee sali,wlaupun saya sokong liverpool,tp hati saya tetap pd malaysia dan sampai bila2 pun akn menyokong malaysia, Tanah Tumpah Darah Ku. Salam.

    ReplyDelete
  9. RAKYAT MALAYSIA SANGGUP BENCI MEMBENCI, BERGADUH SESAMA SENDIRI DEMI MEMPERTAHANKAN ORANG LUAR..BUKANNYA ANAK BANGSA MALAYSIA SENDIRI..TAPI SINI GUA NAK ISYTIHAR;

    kalau yang bengang ngan Singapura ke..gaduh ngan Singapura ke..semuanya sebab Malaysia..nak pertahankan orang sendiri..yang hangpa pi bertekak pasai nak pertahankan orang luar..orang putih yang takde kena mengena ngan Malaysia..yang mamat Man U tu pun satu..tak HORMAT lah tuh..tu lah maksud aku..sama jek..hangpa pun tak hormat..dia pun tak hormat..hangpa kena ingat ini bukan tanah Liverpool..hang nak datang pakai baju Liverpool game Malaysia..itu hang punya pasal..tapi aku akan tetap jalankan hak aku..Datuk RG dan Safee..aku akan protect!!!

    ReplyDelete
  10. lu xde kt stadium mase liverpool training tu luu senyap!!! gua ada kt situ sengal!!

    ReplyDelete
  11. protect la sgt..Datuk Rg dan Safee dah bg komen merapu,so kami sebagai fans liverpool dan juga sudah tentu2 menyokong malaysia x puas hati. Bt la tgjwb awak tuk protect Datuk RG,tp kami penyokong LFC akn tetap ke SBJ pakai jersey LFC.negara kita demokrasi bukan komunis so saya rs kita sume de hak tuk pakai pe pun janji menyokong team yg 1,iaitu Malaysia.dan rasa ny boleh kata sume fans liverpool yg dtg ke SBJ mlm ni pakai jersey liverpool(bukan kaler merah) kot.tp xtau la klu ada2 yang dh cuak dengan msj awak ni tuka pakai baju biasa.hahaha..

    ReplyDelete
  12. alamak bro,cb jgn sempitkn hal ni..psal nk pakai jersy ape utk game mlm ni xkisah la,jnji diorg dtg utk support team malaysia..lagi satu psal bdk manshit ni,dia x hormat pyokong liverpool..hr tuh hr bsejarah buat Liverpool supporters kat Malaysia,so dtg bdk manshit ni g kiss badge pd jersy smbil buat muke kerek..cb kalu dia,dtg elok2 so xde hal pnya..ibarat ko dtg konsert Loudness,pkai baju justin bibir pastu bantai memekak nyanyi lagu "u know u love me.i know u care" so mau pminat loudness x hangus..cb ko dok diam2 xde hal pnya..so mohon maaf sekira de tkasar bahasa..YNWA & TTDK

    ReplyDelete
  13. haha ko takde kat stadium waktu tu ko buat tau lebih plak kn? kalo rooney hitam tu tak provoke takde jd mcm tu tau..selamat je die takde nk kne bogel..mlm ni aku pkai jersi liverpool itam kuning..aku masuk green gate..

    ReplyDelete
  14. dh la..xpyh kecoh2 hal ni.setakat yg aku tau,fans liverpool dlm 1k dtg pki bju bermotifkn LIVERPOOL,dgn jelas tuk menyokong malaysia dan menyampai kn msj pd Datuk RG yg patriotik xtrletak pd baju. larat ke ko nak cabut sorg2?tkt ko je kne bogel plak nti.

    ReplyDelete
  15. RAKYAT MALAYSIA SANGGUP BENCI MEMBENCI, BERGADUH SESAMA SENDIRI DEMI MEMPERTAHANKAN ORANG LUAR..BUKANNYA ANAK BANGSA MALAYSIA SENDIRI.

    SEBAB DAH BUTA. SEMUA DAH KENA PAKAU SAMA ITU SEMUA KAPITALIS MAT SALEH. KORANG TAU TAK KORANG DAH KENA PUKAU? HAHA. BERGADUH UNTUK DIORANG. APA PUN TAK DAPAT.

    ReplyDelete
  16. aku di lahirkan d sini...tanah tumpah darah ku..aku penyokong Malaysia...yg aku nk pakai baju liverpool ke...itu hak aku...
    Kata la...masa MU dtg n ada mat yg provoke mcm rooney sesat tu...tentu geng MU pn bengangkan?...logik la 2...
    aku tahu la nko penyokong MU...be fair la...k bro?

    ReplyDelete
  17. hehehe. siapa kata kami x berani suruh bukak baju.
    maksudnya di sini, bukan apa.
    players masuk padang. dia tgok sekeliling baju lawan dia. dia akan terasa mcm dia main away beb.
    dia mana tahu hati sorang2 tu sokong mana. mungkin bro2 atas ni ada sokong malaysia. mcm mana plak orang2 Jepun, Singapore, Indonesia yang datang? adakah mereka sokong Malaysia jugak?
    sebab itu attire juga melambangkan bro. x salah kalau matchday haritu semua pakai jersi Malaysia tp, kalau Liverpool gol, kau sorak lah. Takde sape halang minat kau.
    cuma pandangan sekali pandang.

    kalau dlm perang. kau di ambang kekalahan lah ni. rumah kau terbakar semua. cuaca makin sejuk. kau nmpak baju askar lawan. hanya untuk sejukkan badan, kau sarung. askar2 tempat kau dtg menjenguk, dari jauh tgok ada org berbaju lawan. ingat ada masa ke nak tanya, hey, kau ni pakai baju ni untuk sejukkan badan je kan? okay, kami x tembak.

    simple beb. hati, jiwa. siapa pun tak boleh tahu. melainkan kita show sikit melalui apa yang ada.

    ReplyDelete
  18. dah la wei.game xstat korg dh kecoh.bnda simple je.tgk n enjoy da game.

    ReplyDelete
  19. Lu takde kar situ jgn nak bising .

    ReplyDelete
  20. aku fans liverpool. kepala butuh angpa nak mai game malaysia pakai jersi liverpool.

    akai anak yatim lagi pandai dari akai orang begini

    ReplyDelete
  21. sangat pathetic. bantah LFC sikit, penyokong manyu. woi! gua sokong MILWALL lah! kahkahkah.

    tp setiap stadium di Malaysia ni gua datang, takde lah smpai gua nak jerit nama Milwall jugak. hormat lah home orang.

    LFC? taik anjing!

    no one like us
    no one like us
    we dont care!

    we are milwall
    super milwall
    we are milwall
    from the den.

    HIDUP HARIMAU MALAYA!

    ReplyDelete
  22. bagus semangat patriotik korg nih..tp cm silap tmpt la plak..kitorg xde gaduh2 pun.cme xberapa puas hati la dengan penulis blog nih yang nk suruh kitorg fans malaysia yang pakai jersey kelab luar bukak baju.pd aku, bukan pd baju pun.contoh la mlm nih,pemain malaysia mesti dh tau nk celebrate kat mne pun sbb die tau,yg penuh kn stadium 2 85k orang malaysia..so pe de hal nk paki baju pe pun..rajagopal 2 klu patriotik sgt kenapa pakai kemeja british india?npe xpki jersey malaysia or kemeja malaysia? rasa aku,denagn bwak bendera malaysia,scarf malaysia dah tentu2 org tau aku sokg malaysia bia pun aku pakai jersey man u ke,arsenal ke, chelsea ke,liverpool ke, jubah pak arab ke atau blazer org eropah. klu dah muka melayu mmg melayu jugak la dan dh tentu2 jiwa ny malaysia!

    ReplyDelete
  23. AKU RASE LU DIANTARA ORG2 YG SEMBANG KUAT LAA...MENTANG2 BOLASEPAK MALAYSIA BARU NAK NAIK..PATRIOTIK LAA BAGAI..WOIII MANA LU PEGI BILA MALAYSIA MAIN MCM HARAM??? BUKAN LU KE DIANTARA YG KUTUK KAW KAW!! SUDAHH LAA.. NK LETAK YOUTUBE2 PLAKK..APESAL TAK LETAK YOUTUBE MASA MANSHIT BOO PENYOKONG ARSENAL KT STADIUM 2009?? CKP TAK SERUPA BIKIN!!! KALAU DH SCUMBAG TU SCUMBAG LAAA...PHUIIIII!!!!

    ReplyDelete
  24. yea how come you did not mention anything about fans showing up in MU jersey? You preach about being fair, but you need to show a good example. You want to semangat, biar bertempat. My 2 cents.

    ReplyDelete
  25. beriya sangat kenapa bang? ko cakap pasal hak & bayar cukai kan? aku pon bayar cukai. so aku taknak ko suka2 ko halang sapa2 pakai apa2 gi stadium. ayat tu jangan macam ko sorang je bayar cukai buat SNBJ.

    memang aku tak setuju dgn tindakan budak MU tu. gi provoke kenapa? so kalau btol ko nak buat mcm bdk2 liverpool buat kat macha MU tu..ko tunggu la sape2 hentak ko time ko g away game kat stadium luar.

    ko ni ramai org kenal. n org kenal ko sbgai HERO. tp pendapat ko boleh tahan jugak bodohnya. ko kata bdk2 liverpool buat cmtu salah, tapi ko nk repeat jgk benda yg sama.

    so? apa beza ko dgn bdk2 liverpool tu?

    ReplyDelete
  26. fans malaysia provoke fans malaysia sendiri..fans malaysia nk bogelkan fans malaysia sendiri..sedih tengok mentaliti ultras malaya mcm ni. pasal baju pun sme2 fans malaysia nk bergocoh...

    ReplyDelete
  27. Mana dia pergi mana Malaysia main macam haram? soalan tak patut tanya betul. hahaha.
    bagi aku dia bukan nak naik isu patriotik sgt.
    cuma di dalam stadium tu. kena gaya nya.

    ni lah akibat sebab apa aku setuju sgt sesetengah org boikot game EPL ni. ni laah sebabnya. tgok ah orang kita skrg.

    players pon injured. top players plak tu. kemudian bergaduh sama sendiri demi mempertahankan kelab2 mat saleh.

    tahniah mat saleh durjana. kau dah berjaya jajah negara ni sekali lagi dengan begitu halus sekali. bangsat! sedih.

    ReplyDelete
  28. patutnya penulis marah rajagopal skali.. dia tak pakai baju malaysia pun masa duduk kat bangku simpanan.. huhuhu..

    ReplyDelete
  29. DH TITLE PAGE NIH PON TULIS 'ANAK MEMBERONTAK' PAHAM2 JE LAA...LU TULIS MCM LU JE BETUL...PHUIII..SEMBANG KUAT..TAPI HABUK PON TARAK!

    ReplyDelete
  30. Salam.. Sy mmng peminat bola sepak. Rumah sy pn SBJ dan Stadium Shah Alam. Saya beranak pn di seksyen 13 Shah Alam. Tp sy juga Liverpool fan. Selama ni sy kerap ke kedua2 stadium sebab minat suasan sorak di dalam stadium tu. btol ckp bro pasal HORMAT tu. saya juga ada dekat dengan rooney celup tu tempoh hari. Ianya berpunca dari sikap tidak hormat rooney celup tu. dah datang event org, jangan bakar line la. jangan citer pasal home ground la. yg bukak baju rooney celup tu pn bapak dia sendiri. bapak dia sendiri yg suruh bukak sblom org lain sorak 'bukak'.Lu xtau ape cerita, lu jangan cerita pom pang. ramai je fan Man U lain yg x bikin hal, xde kena bukak baju pn.. Bukan dia sorg je yg dtg.. Rakyat Malaysia pn saling hormat-menghormati selagi tidak dicabar. tp perbuatan budak tu dh mencabar darah Melayu yg ada kt sana!! Malaysia vs Liverpool aritu pn adalah friendly match semata2. itu hanya persembahan bg dorg.. bak kata member gua dalam FB, sejak dari parameswara jejak kaki ke Melaka dulu smpai la skrg, tu baru la 1st time Liverpool dtg. KASI MUKA la bro sama fan liverpool nk merasa bersorak dlm stadium. jgn kecoh sgt la pasal warna jersi. itu pn dh kira bersyukur punya ramai org yg x pernah smpai SBJ, berjaya hadir pada masa tu. kita bising2 sini pn tarak guna. SUMPAH kalo perlawanan Liverpool vs Malaysia aritu ialah penentuan utk dapat pape piala or tournament, gua pn yakin sume fan LFC yg rakyat Malaysia akan pkai jersey Malaysia. tp ini adalah kali pertama nk rasa suasana live dan dalam stadium nk tgk Liverpool main. slalu dpt tgk dlm tv je. xtau la umur panjang ke x nk merasa g Anfield sendiri tgk kt sana. selama ni gua pakai baju merah kuning kalo g SSA n baju kuning hitam or biru kalo g SBJ. cuba lu pk kalo lu jadi gua ape lu rasa. dh la 1st time nk pkai baju merah dalam stdium masa LFC vs MAS. dikatanya pulak x patriotik. padahal yg sebelum ni gua pakai baju patriotik tu? xde lak nk kata patriotik? pastu dh gol kata dpt inspirasi dari kelab luar jugak..? ibarat skrg ni, lu dh ludah gua, pastu lu pijak gua, pastu lu main dgn bini gua. padahal gua punya la setia slama ni sokong lu!!! ini macam ka? dari lu sembang nk bukak baju org, baik lu promote mereka2 yg nk g tgk kt kedai mamak tu datang stadium pn lg bagus. ape pasal lu mau bukak2 baju org?? org lain terjun lombong, lu pn mau terjun lombong? org lain masuk longkang, lu pn mau masuk longkang? lu kena pikir. bukan lu sorg je yg duk kt MALAYSIA ni. org lain pun bayar cukai sama juga. rambut sume pn sama hityam. tp hati lain2 merah siapa tahu?

    ReplyDelete
  31. fuiyo, gila otai. meh bogelkan kami ramai2 nanti ye. ramai gak ni nak turun pakai baju liverpool.

    ReplyDelete
  32. orang2 england mula terasa hati..hahaha..typical Malaysian..xpaham intisari input yang ingin disampaikan..bodoh!

    ReplyDelete
  33. Anon yang tinggal kat Seksyen 13, Shah Alam - WA CAYA SAMA LU!

    'memberontak' jgn la smpi nampak bodoh. sembang macam dia ada kat situ plak kan? pastu nak buat benda yang dia sendiri kutuk.

    Ada ultras negeri xxx ni, org kuat dia geng samseng / gangster. kat profile selang seli lah gambar2 ultras dgn logo2 kumpulan samseng dia. bila berbincang dlm group, sembang bkn main samseng. semua dia taw, semua org dia cantas.

    so, boleh tak aku samakan ko dengan ultras negeri xxx ni?

    percaya atau tak : rmi org suka ultras sbb sokongan dorg masa game. dan rmi jgk org benci ultras sbb ada segelintir yg sembang kencang xtaw punca mlm ko ni.

    aku taw ko takkan layan punya komen ni. ye lah, ultras kan semangat tinggi. komen2 mcm aku ni mmg akan dianggap senagai 'komen menjatuhkan' je laaa.

    ReplyDelete
  34. lu SEMBANG kuat lah bro! gua nk tgk lu 'bogelkan' kami semua yg pki baju liverpool kaler kuning mlm neh! BERANI ke lu??

    ReplyDelete
  35. Mesti yang lain akan cakap.."Eh yang buat tu bukan kitaorang lah..kitaorang takde kene mengena pun"..gua nak jawab "Kerana Nila Setitik..Rosak Susu Sebelanga"...

    KALAU LU ORANG NAK ORANG HORMAT LU ORANG..PASTIKAN LU ORANG HORMAT ORANG DULU..JADI SILA SALING HORMAT MENGHORMATI..

    - JGAN NAK BUAT HAL LA BINGAI! KO NI SAJE JE AN NAK JATUHKAN ULTRAS? FIKIR DULU SBLOM CAKAP BOLEH TAK?

    ReplyDelete
  36. hehehehe....ni bukan ultras ni..ni scum ni....sure n kompom!

    ReplyDelete
  37. tukang buat blog ni bikin panas!!..

    ReplyDelete
  38. Malam ni aku g tgk pakai jersi kuning,Arsenal. Kalo rasa nak bogelkan aku meh la. aku kat grandstand. ada bran?? Kalo dah rasa tak HORMAT kat HAK aku nak pakai jersi apa tuh meh bogelkan aku okeh. Aku tunggu. Untung fans Singapore tak gaduh2 sama dorang sendiri. Tak mcm fans kita dah terang lagi bersuluh org kita berfikiran cetek termasuk owner blog ni. NO OFFENSE.:)

    ReplyDelete
  39. SALAM.. SAYA SEORANG FAN LIVERPOOL.. TAPI SAYA JUGA FAN MALAYSIA. MEMBER2 RAMAI DAH AJAK SAYA PAKAI BAJU LIVERPOOL MALAM NI. PADA MULA SAYA BACA CORETAN BLOG ANDA INI, HATI SAYA DAH MULA TERBUKA UNTUK PAKAI BAJU MALAYSIA.. TAPI BILA DAH DEKAT2 ENDING LU JADI LANGSI, GUA TERUS PADAMKAN NIAT GUA.. APE BEZA LU DENGAN ORG LAIN BRO?? DH XDE BEZA DAH.. BIARKAN JE MEREKA2 NI.. X CUKUP MATANG LAGI TU.. NANTI MEREKA BERUBAH LA SENDIRI.. XYAH PENAT2 LU NK UBAH DORG DENGAN CARA LU NAK BUKAK BAJU SETIAP DORG. LU BUAT BLOG CMNI PUN DAH BAGI IMPAK YANG BESAR. INDAHNYA PENULISAN LU BRO, HAMPIR BERJAYA MENGUBAH HATI FAN2 LIVERPOOL NI SEBAB JAUH DI LUBUK HATI MEREKA TETAP ADA BENDERA MALAYSIA. TAPI SEBAB ENDING NYER LU TUNJUK LU PUNYA LANGSI, RAMAI YANG TERUS BATALKAN NIAT TU. PEEACE YAAWWWW...

    ReplyDelete
  40. yeah bebeh, mai la bogel kan baju liverpool away kuning kami malam ni ye, jgn cakap je tau, jgn lupa rakam sekali, kita tgk la sapa yang memberontak.

    ReplyDelete
  41. Lu dgan Ibrahim Ali same je dua2 facist.
    Jgan smpai orag benci Ultras Malaya sbab org mcm lu...nila setitik konon.. lu laah nila skang ni!

    ReplyDelete
  42. Salam semua...
    Patriotisme :
    sejak 1989 (sea game) spi skang kebanyakn game malaysia saya dtg termasuk final sea game 2001, piala asia 2007 (sapa mampu kenang detik hitam ni).. cuma beberapa game kebelakangan ni x dpt hadir sejak kehadiran anak kecil. saya beranggapan x kira kelab, negeri mana anda sokong tidak akan menjejaskan semangat cintakan negara... saya hadir ketika liverpool vs malaysia dgn berjersi liverpool dgn mafla n flag malaysia. Saya x rasa hilangnya semangat patriotik dlm diri rakyat malaysia di SNBJ tempohari (atau frenli2 yg lain[manu/chelsea]).dgn tepukan gemuruh ketika dato rajagopal mengelilingi padang, sorakan ketika goal shafee n syafik melebihi gegar ketika liverpool score. saya x rasa isu patriotik ni patut timbul kerana perlawanan ini adalah perlawanan persahabatan sempena kunjungan liverpool ke malaysia. klu perlawanan ada frenly antara malaysia dgn kelantan/terengganu/selangor/other state dan ader fan pakai jersi negeri masing2 adakah ini dikatakan x patriotik atau kenegerian.x perlu la kita judge org lain, yg penting sokongan kepada negara x berbelah bagi. patriotism is color blind....
    Hormat :
    mungkin ader silap komen dato rajagopal n safee... tp safee telh menperjelaskan hal kecik ni... sebagai fan malaysia n liverpool saya dh lupakan hal kecik ni, x sekelumit pun medatangkn guris di hati... hope fan2 yg muda belia penuh dgn semangat membara tenang2kn hati... lets bygone be bygone... saya muda pun camtu, siap maki otai2 yg perlekeh malaysia...
    Hormat: semestinya kita akan marah sekiranya ketika kita berkumpul ramai2 menyaksikan perlawanan malaysia ader fan len (cth spore/thai) duduk celah2 kita dgn angkuh melaungkan betapa hebatnya negara mereka merangkul piala Suzuki lbh byk dari kita,,, tentunya perasaan marah akan timbul n boleh mencetuskn api2 kemusnahan... itulah ibarat yg saya nx katakn pada 'legend2' ManU tu. Sebagai fan liverpool saya marah, sebagai rakyat malaysia saya rasa 'legend' tu bukan rakyat malaysia yg telah terbukti terkenal dgn sifat baik budi n hormat menghormati... saya rasa klu kita dtg dengan semngt kesukanan tentu x jadi hal, mcm fan taiwan aritu sorang kat celah2 kami (sori wife, abg pergi x bgtau hehehe)
    Hak : hak individu atau berkumpulan utk meminati/menyokong atau menzahirkan sokongan mereka, tetapi sbg warganegara saya percaya kesetiaan x boleh berbelah bagi
    football is beautiful... x perlu kita nx bercekak pinggang hal2 remeh, menuduh bukan2... kita akan kesal kemudian nnt....
    saya percaya harimau malaya akan layak keperingkat seterusnya, kepada anak2 muda... teruskan sokongan anda, generasi kami x merasa kehebatan ini...
    ~Harimau Malaya vs Rest of the World~
    ...dont u ever give up, walk on tiger...
    Yusof Nor, Johor

    ReplyDelete
  43. Terbaik komen Yusof Nor, Johor.. Begitulah komen dari seorang yang matang cara permikirannya. Mesti kencang owner blog ni arini. trafic mesti mencanak. kopak nuffnang kalo tiap2 kuar artikel kontroversi cmni.

    ReplyDelete
  44. aper yg En.Yusof Nor tulis tu semua benar belake..memang terbaik..memang otai..x macam owner blog nih..

    ReplyDelete
  45. hanya org yg x matang akan menjadikan perkara ni sbg isu. org dah mula lupa pasal ni, dia tiba2 nak bangkitkan lagi. bak kata abg yusof nor di atas, let bygone be bygone la. ckp pasal patriotism tp guna perkataan "lu", "gua" pastu sentuh pasal "hormat". hormat kah guna perkataan kasar mcm tu. mmg padan la nama blog ni anak memberontak. mmg xde keje lain owner ni selain dari memberontak je kejenye.memanaskan lagi isu yg org dah x pikir pon.x tau kah anda dgn penulisan sebegini akan membuat kita sesama rakyat bergaduh. adakah ini niat sebenar anda ataupun sengaja nak memperoleh duit dgn cara penulisan sebegini. sudah2 la encik anak memberontak. istifar skit ye. skrg fokus to the game. drpd anda nak mengutuk org dgn penulisan anda & mencetuskan provokasi, baikla anda g solat, berdoa byk2 moga malaysia menang mlm ni. insyaAllah. Amin.....
    Norshakilla, KL

    ReplyDelete
  46. oooohhhhh..nak duit nuffnang rupennyerrr

    cover balik tiket mahal ye banggg? kahkahkahkah

    ReplyDelete
  47. sek mung bodo blako..

    ReplyDelete
  48. as salam..
    aku baca pasal hormat mghormati ni aku tertarik plak nak bg sikit sbnyk komen.. aku pn nak bahasa kn diri 'gua' 'lu' gak la.. org ckp 'hormat' tuan punya blog la katakan.. lu buka topik lawa punya broo.. wa salute sama lu punya semangat pertahan kan tanah tumpahnya darah kita bersama tp syg lu bunyik sngt bising serupa org tarak pakai akal la bro.. lu xda d tempat kejadian lu cuma tgk u-tube lu mau bising apa hal?? lu mau jwpan sbb mangkuk bangang tu d suru buka baju kn?? sbb mangkuk tu tak HORMAT org lain.. mmg la ni bkn anfield tp mcm yg lu ckp HORMAT!! hormat la sikit event orang.. lu bunyik mcm orang ilang akal knpa?? lu mau pertahan kn home ground?? lu silap la bro.. lu jgn ingt lu sorg saja rakyat malaysia n sayangkan malaysia ma.. perlawanan malayisa vs liverpool tu cuma persahabatan ma.. slh meh sebagai pyokong kami pakai baju yg melambangkan liverpool hanya utk perlawanan persahabatan?? PERSAHABATAN!!! lu ada dngr laungan nama MALAYSIA x masa game tu?? lu rasa sapa yg laungkan?? org yg pakai baju malaysia?? satu yg gua nak ingtkan sama lu bro "don't judge a book by its cover".. sekian.. *maaf andai ada terkasar bahasa.. tQ
    P/s sama2 la kita brdoa agar malaysia menang dalam perlawanan menentang singapura malam ni dan melangkah jauh ke pusingan seterusnya.. insyaAllah.. amin..
    berjalan terus HARIMAUKU!! kerna KAU TAK AKAN BERJALAN SENDIRIAN!!! YNWA!!!

    syam86
    kk, sabah..

    July 28, 2011 2:47 PM

    ReplyDelete
  49. aku sokong Norshakilla!! like 8 juta kali!!

    ReplyDelete
  50. jgn buat kecoh dlm stadium..game ni fifa pantau..jaga perilaku diri..kang tak pasal2 fifa disqualified kn malaysia..bkn sbb malaysia kalah..sbb penonton buat kecoh bergaduh dlm stadium..fikir2 lah..bkn kau sorg je rakyat malaysia..kau sama je mcm kami semua..jgn nak memberontak sgt..malaysia negara aman..

    hamba allah

    ReplyDelete
  51. Korg2 nie xpayah la nk POYO sgt..fans liverpool kt england pn xpkai jersi Liverpool bler tgk England main la. Korg nie jer poyo lebih cm lahir kt Liverpool.hahaha. Nk pkai jersi liverpool bler Malaysia main..BOLE BLAH. MMG POYO GLER..aku MENYAMPAH..tggl la jersi Liverpool yg x seberapa tue kt umah..

    ReplyDelete
  52. sumpah bangang fan liverpool nie! nak ckp baju xbwk pape makne..asal hati dlm sokong malaysia..baju tu mlambangkan kaler maruah negara..dgn jersi tu la krg berbangga.xpyh nnak tunjuk liverpool kt game malaysia...nothing bnd yg relate..ni bola bak ang!!xpyh nk relate ngn bnd lain..even pakai bju livepool bkn kaler merah pon ape mksud dy..then nk slhkn rajagopal.tu la melayu yg dlm ati nye xde sifat patriotik.nk cari slh org len tuk btolkn dri sndr yg slh.mmg xkn brubah..nape dr sndr xleh nk ngaku kslhn...abes tu asl time liverpool tu korg tak pakai baju barca ke ac milan ke indonesia ke vietnam ke.ad merah gak kn!knapa xpakai..knp pakai baju liverpool..leh sentap ke!! the same thing la game malaysia wahai makhluk2 cerdik!klu da game malaysia pakai baju malaysia or xmlambangkn jersey luar phm! nampak sgt korg lbh pntgkn liverpool dr malaysia kan..aku pon fan liverpool.jgn nk tunjuk fan kite nie bangang!wat malu je org tgk...

    ReplyDelete
  53. salam..cam ni la,lain kali x yah jemput mne2 club luar main kt cni..saudara penulis blog ni memang hebat semangat patriotiknye...apepon bagusla semangat tu..tpi drpd saudara sembur mcm2 kt cni,bek pi wat bantahan kt FAM,lain kali x yah jemput mne2 EPL club dtg..sekurgnye2 kemarahan saudara tu dilepaskan dgn cara yg betul..takat nk men cabar mencabar ni x gune..bole bwk kpd perkara x elok lg ade la..jadi ajak kwn2 saudara yg hebat2 tu,pi jumpe org2 besar FAM.pasni klu ade mne2 organizer nk bwk club luar,jgn benarkan..kan senang..

    ReplyDelete
  54. ngngko dgn kaw2 ngko mmg memalukan la kat stadium td. apsal behenti? baru nak blaja chant? apsal tutup group? goyang?

    group facebook pon taleyh nk handle, nak bukak2 bj org plak kn?

    ReplyDelete
  55. sape yg xstuju n xsuke ngn post ni.. pegi mampos!! semoga keghairahan penyokong Malaysia malam 28april2011 berkekalan ke liga2 tempatan! viva Selangor! Malaysia Boleh!

    ReplyDelete
  56. Ultra. Nobody like us. WE DON'T BLOODY CARE.

    ReplyDelete
  57. sea game n aff cup ahead.... mari kita lihat sapa yang betul2 fan atau yang jenis suka2 nx ikut sorak.......

    ReplyDelete
  58. komen2 yang pasal ultras malaya ni aku dah boleh tau dari sapa..tapi malas aku nak bising2, kang kata kita provok depa dulu..padahal, tajuk entri lain, benda lain pulak dihentamnya..itulah, kalo ego dan bangga diri tu ada dalam diri..macam2 ditirunya ultras tu..macam orang takleh nampak..hahaha..kamon la..jangan terlalu ego dalam dunia ni sedara2 xberidentiti sekalian..buang la ego tu..kita sama2 tak berani tunjuk nama sebenar pun..main tikam belakang pastu lari..best kan..macam orang tadak telur..hahaha

    ReplyDelete
  59. best ke epl nih?sori r tnye..sbb aku x lyn pon..aku lyn liga M je...hehe..dah2 la wei..gduh kat sini wat bnde..blogger nih tulis time ngah mrh nih..sbb tu ayt cmtu..mrh sbb ank malaysia rpenye x r malaysia sgt...mcm2 komen korg..pe kte kite amik yg positif je >> support our national team.. ha kan dh ckp mat saleh... dalam bahasa melayunya >> sokonglah pasukan Malaysia.. ok...

    ReplyDelete
  60. Sedih lihat perbincangan-perbincangan ini yang menunjukkan rendahnya pemikiran setengah-setengah golongan. Sememangnya kita harus bersedia untuk menghormati hak-hak setiap orang. Sama ada kita di'provoke' atau tidak bukannya persoalannya. Buat apa kita rendahkan diri kita sama dengan orang yang 'provoke' kita, kita harus bersikap dewasa, berfikiran matang dan rasional, bukannya beremosi tak tentu hala. Relaxlah this is just an opinion by the blogger who has the right to his opinion, its only that he is sharing his opinion dengan kita semua, so what's your problem? Kalau tak suka tak usah baca. And all those die-hard BPL fans out there, tidak ada siapa pun yang marah that you want to support your favorite team but gunalah 'otak', tak boleh ke seketika dalam satu perlawanan yang melibatkan negara kita anda semua tak pakai jersey team kesayangan U all, pudarkan kesetian pada team tersebut. Of course akan terjejas semangat pemain-pemain kita bila lihat stadium dipenuhi dengan jersey lawan, U have to translate your support for your country externally bukan hanya di hati.........luahkan, tunjukan dan paparkan. Yang sebenarnya yang rugi kita semua bertelagah tak tentu pasal, mencabar tak kena tempat, berdiskusi membazir masa dan marah membazir tenaga.......yang dah untung adalah organizers and the sponsors of your favourite teams.....laughing to the bank.......leaving behind our people in disharmony.......so sad...

    ReplyDelete
  61. Anak MenggelegakJuly 29, 2011 at 2:52 PM

    salah!salah!yang untungnyer tuan blog ni larr. cos dapat duit nuffnang byk.waaaawaa waa waa~

    aku setuju yg pnnton perlu tunjukkn sokongn scara luaran.tgglkn jap jersi club2 lua.tp x stju la dgn ko ugut2 nk bkk bju org. ko saperr?tuan pnyer stadium?ko 2 nsebbek xkne rodok jer kt bungkarno itu ari.skunk ni nk buat smseng lakkk

    ReplyDelete
  62. Anonymous di atas ada sebut yang dah untung adalah organizers and the sponsors of your favourite teams......laughing to the bank.....betul sangat-sangat.........yang kita dapat dari perlawanan dengan club-club inggeris ini yang membawa padah kepada kita ialah KECEDERAAN KEPADA AIDIL DAN IDLAN..........yang telah affect our games against Singapore...tak fikir panjang, dalam masa yang suntuk pun dalam persediaan nak layak ke piala dunia 2014, perlawanan yang penting sangat-sangat boleh pula ada game friendly (kononnya) yang diwar-warkan dapat memberi pengalaman berharga kepada pemain-pemain kita....rub shoulders with the big stars...........ha ha yang dapat pemain tunggak kita yang cedera, yang dapat kekalahan, kekecewaan yang berterusan, hampa menanti sampai bila tak tahu, sampai aku masuk kubur pun bolasepak tak akan berubah kalau mentaliti pengurusan mentaliti penyokong mentaliti sponsors masih rendah dari kelas ketiga.........

    ReplyDelete
  63. A'kum Anak Menggelegak, rasanya tak perlulah pulak kait kan apa yang diperbincangkan di sini dengan pengalaman blogger di Bung Karno, seharusnya kita kagum dengan semangat blogger dan teman yang sanggup berhadapan dengan risiko untuk berada sendiri memberi sokongan kepada pemain-pemain kita di AFF 2010 indonesia final. Kalau kita nak persoalkan pun kita harus persoalkan di mana FAM pada masa di Indonesia (malangnya tak ada pihak pun yang mempersoalkan ketiadaan penyokong dari FAM di Bung Karno)? Tak akan FAM gentar kot dengan orang-orang indonesia sehingga kita tidak dapat bersama di stadium meyaksikan perlawanan negara kita, takut tunduk dengan Indonesia, kenapa??????? Tak ada peruntukan tiket ke, tempat duduk ke untuk M'sia, di mana orang-orang kedutaan kita, tgk skrin kat embassy, kenapa pemain harus naik kereta kebal di sana, kenapa FIFA benarkan, kenapa kita tak report kat FIFA tentang ketakutan kita bermain di sana, adakah mereka barbaric? SO WHY???????? Okay saya mengaku saya dah out of topic.....sorrrrrrrrrrry..........but please lah use your head, hentikahlah segala squabbling ni........blogger ni cuma mencabar agar kita semua bersatu menyokong negara kita tercinta (cuma mungkin agak kasar bunyi cabarannya dan pendiriannya).......kalau pihak FAM, pihak berkuasa tak dapat berbuat demikian...apa salahnya kita sesama kita ingat mengingati antara satu sama lain agar kita BERSATU.....Marilah kita bersatu menyokong negara kita tak kira siapa lawan kita kita mesti bersatu dalam hati dan juga secara 'visual' satu warna, satu sorakan menyokong pemain-pemain kita tak kira dalam sukan apa pun............let's do it together......be one supporting MALAYSIA.....(harap intepretasi saya terhadap apa yang diluahkan oleh blogger adalah betul)

    ReplyDelete
  64. JGN NAK BERKIBLATKAN SANGAT TEAM EPL TU...PTUIHHHH

    ReplyDelete
  65. If ada Club team dtg M'sia nk buat friendly, aku cadangkan namakan team tu sbg Super League All Star..call-up player yg betol2 in-form termasuk ex-national yg dh berusia sket..

    anyway ini luahan perasaan blogger,mmg word yg digunakan keluar straight dr fikiran..nama pun blog, kalau nk guna word elok2, baik tulis Penulisan SPM

    ReplyDelete
  66. hasil dari 3 perlawanan dengan team kuat kononnya:

    Arsenal : player injured
    Liverpool: Hati player injured
    Chelsea: Player masih nak cover injured
    Singapore: Injured dan terus injured

    Hari ini, hati aku masih lagi injured sebab Malaysia tak layak. Hati aku injured sebab FAM bodoh nak juga pakai team HM..dan paling aku meluat dan buat injury aku bertambah luka Segelintir penyokong bodoh nak pertahankan team kesayangan mereka dengan pasukan Negara..

    ReplyDelete
  67. YNWA..aku penyokong tegar liverpool. rumah aku kat sebelah anfield. aku pergi istanbul. aku pernah tgk bola and berada di THE KOP..tapi ni semua 4 tahun lepas lah..

    2011 liverpool datang malaysia dan aku sangat teruja..aku beli jersey kenny daglish dengan harga rm1000...semata mata nak minta player and dia sendiri sign kat atas baju aku, sebab aku tau kalau dekat sana dorang takkan layan nak sign baju...

    tapi bila game aku datang dengan jersey malaysia ku..tiada langsung menampakkan aku penyokong liverpool kecuali pin badge aku yang tersemat di sebelah bendera malaysia di jersey negara ku..aku hormat SNBJ...

    maka dengan selamba GUA PON NAK CAKAP GUA SOKONG MAMAT YANG TULIS BLOG NI...YNWA brother

    ReplyDelete
  68. aku rs,yg bt penyokong epl ni sume lebih pd epl dr sokong malaysia sume datangnya dr FAM sdri yg terlalu politik...Sultan dh lme sngt pegang kuasa 2.bg la orang lain yg xde kene mengena dengan institusi diraja atau ahli2 politik...martabatkan kembali bolasepak malaysia.tapi,pertama skali kne bt, rombak FAM dulu...bg orang sukan yg incharge dlm persatuan...

    ReplyDelete
  69. shit gua dah lama tak riot kat stadium shah alam! hahahah come on fad!

    ReplyDelete
  70. haiyaa..anjeng2 BPL ada menyalak lg ka....macam siall...taw pon korang melenting bila disebut pasai hak..ckp negara demokrasi la..hak individu pa lancau lg la..apa hak korang babi woi nk suh org bukak2 baju kt HOME GROUND gua...?korg pegi mampus la dengan korang punya anfield la stamford brige la.aku pon lverpool fan..tp xpayah la fanatik sgt woi babi2 smua...

    ReplyDelete
  71. mcm ade yg tak kena je..kenape tak selitkan sekali video time yg budak MU tu cium2 badge die depan liverpool fans,sorak2 'cham19ns' depan liverpool fans??..ape tujuan die buat cmtu?msti sbb nak anjing2kan penyokong liverpool kan??
    die yg meminta...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...