Tuesday, October 25, 2011

Ringgit Malaysia Lima Puluh

Assalamu'alaikum,

Tahniah Terengganu & Tahniah Negeri Sembilan.
Kecoh satu Malaysia, itu tiket harga sudah FAM kasi letak RM50 untuk tengok Akhir Perlawanan Malaysia Piala 2011.

Tiada kaitan dengan aku, sebab aku pasukan punya sudah kena terajang keluar oleh Terengganu.

Macam ni lah senang, daripada kecoh dekat Facebook, Twitter, buat poster tu, design poster nih, sign petition sana, sign petition sini, hari ni dah Selasa, bila lagi nak hantar petition, pagi nanti kaunter tiket dah dibuka, tiket dah dijual dengan harga RM50, lambat.

Menyenangkan kerja, kita guna kuasa penyokong, korang semua tau tak yang kita nih ada kuasa??? tak tau kan?? haaa...aku nak kasi tau kat korang yang kita rakyat bolasepak nih semua ada kuasa dan kalau kita semua bergabung dan satukan kuasa kita semua, insyaALLAH akan tewas kuasa wang ringgit itu.

Macam ni;

  1. Esok kaunter tiket dibuka, semua penyokong Negeri Sembilan & Terengganu jangan beli tiket.
  2. Jangan beli tiket, sampai harga tiket diturunkan. Kosongkan stadium.
  3. Pastikan anda semua hadir ke Stadium Shah Alam, tetapi pastikan anda hadir tanpa membeli sebarang tiket untuk perlawanan Sabtu ini. 
  4. Tunjukkan sokongan anda dan rasa cinta anda kepada pasukan bahawa anda sanggup datang untuk menyokong walau sejauh mana sekalipun tetapi anda tidak sanggup dirompak dan tidak sanggup kesetiaan dan kecintaan anda terhadap pasukan anda dipergunakan untuk kepentingan sesetengah pihak.
  5. Tunjukkan yang penyokong Terengganu dan Negeri Sembilan tidak sanggup dipergunakan untuk kepetingan pihak tertentu.
  6. Mana-mana fan club atau penyokong yang akan dapat tiket percuma, juga jangan masuk ke dalam stadium, jangan pentingkan diri sendiri, fikir mengenai penyokong lain yang tak mampu tetapi dikerjakan dan dipijak oleh FAM.
Sanggup??????? Boleh buat???? Memekak, pung-pang kat alam maya nih, korang ingat FAM ambil peduli, takde punya, jangan harap lah.
Kacau kantung wang mereka, baru mereka kelam kabut. Kalau sampai Khamis jualan tiket tidak berganjak walau satu keping, cuba korang fikir, tak ke menggelupur diaorang kat Kelana Jaya tuh...cuba fikir... :-)

Diaorang kacau kita, kita kacau balik!! Apa susah..gunakan kuasa kita. Sokong tetap sokong tapi jangan sampai kesetiaan dan kecintaan menggila kita terhadap sukan ini dan pasukan kita disalahgunakan oleh orang lain untuk keuntungan mereka.  Tak logik dan tak masuk akal, kenapa kos baik pulih stadium harus dipikul tanggungjawab oleh penyokong???? mana sekolah, mana universiti diaorang belajar?? SMKFAM ke? atau UFAM??

Tapi benda nih nak berlaku perlukan semua penyokong dari kedua-dua negeri bersatu dan tidak mementingkan diri sendiri sahaja. Tapi susah kat Malaysia nih, pasal nanti nak kena jaga hati si polan nih, si polan nih, maklumlah ada orang-orang politik dalam persatuan kan. Yang sakitnya orang-orang biasa yang menggelupur saban minggu cari duit nak beli tiket pegi stadium. Aku cuma risau puak-puak yang dapat tiket subsidi dan tajaan nih nanti, sanggupkah mereka bersama-sama dengan yang lain di luar stadium nanti????

Setidak-tidaknya rakyat bolasepak marhaen silalah bersatu untuk kepentingan kita sendiri rakyat bolasepak. Biarlah golongan bangsawan yang dapat tiket percuma tu mengipas dan terus mengipas. Sekali nih kalau kita biar mereka memijak, maka mereka akan terus memijak. Sokong bukan dengan semangat dan kesetiaan jek, tapi kadangkala perlu disertakan dengan otak dan fikiran juga.

Renung-renungkan lah..Selamat Beramal.

Sekadar tulisan dan pendapat.

66 comments:

  1. 2 juta peratus aku akan buat!!!!

    ReplyDelete
  2. team aku pun dah kene terajang, tapi kalau demi team kesayangan aku masuk final, aku anggap rm50 tuh sebagai rm5.

    ReplyDelete
  3. susah nk laksanakan ni..tp kalau boleh buat memang bagus..

    ReplyDelete
  4. Aku sokong!!! Boikot please semua fan, tahun lepas fan kelantan dan N9 dah boikot tapi tiket laku jugak, tahun ni FAM pijak lagi kepala penyokong...apa akan jadi tahun2 akan datang, bola Malaysia tetap tercorot jugak, mereka utamakan poket mereka, bukan maruah bolasepak...selagi kita benarkan mereka pijak kita, selagi itu mereka berkuasa..

    kuasa kita mudah, JANGAN BELI DAN SEPAKAT BOKOT FAM... sampai bila nak tgk bangsawan diatas mendapat durian runtuh sedangkan maruah negara sendiri dibiarkan merosot....FAM BABI...

    ReplyDelete
  5. Gua sokong lu bro....gua sanggup tak beli tiket...tapi risau pulak muncul taktik lain... Astro atau RTM mungkin tidak akan siarkan LIVE final PM kerana kehadiran penonton yg tak sampai 10 000 org...lantak la dorang....pergi mampuss....haha...

    ReplyDelete
  6. korang jgn jadi bodoh la..korang cuba pikir sikit dari sudut lain..nie langkah berjaga jaga, mana tau team2 yg kalah pegi jahanamkan stadium tue bakar2..mentality orang malaysia nie, suka vandalisme..sape nak tanggung bende2 kerosakkan kat stadium?

    ReplyDelete
  7. kalau pakcik aku muhammad hassan sponser tiket.. mmg aku masuk je... aku suruh pakcik aku tu sponser untuk fan nismilan je...

    ReplyDelete
  8. ape guna polis kt dalam stadium, kalau x boleh jaga stadium.... penyokong sekarang bukan macam dulu la... boleh trime menang atau kalah...

    ReplyDelete
  9. penyokong n9 n terengganu xla fanatik sampai cmtu nk bakar sume..xpenah lagi terjadi..sepatutnya fans sekarang nie da educated ngn bende2 nie sume..rasenye fann n9 n terengganu sume da educated..xkan wat sume bende tu..harga tiket rm50 mmg xmunasabah untk keadaan padang yg macam tu..

    ReplyDelete
  10. kalau fan datang dalam 80 ribu, FAM boleh untung tiket dalam RM 4 000 000 or 4 juta ...kaya kaya kaya

    ReplyDelete
  11. korang harus guna kuasa korang!!!kali ni kita ajar FAM btol2!dah naik lemak sgt dah!!!

    ReplyDelete
  12. same jer..fan n9 lagi bodoh

    ReplyDelete
  13. lu pon bodoh gak...langkah berjage-jage kepale bapak ko. kalo fan nageri yg wat rosak persatuan negari tu yg kene dende...bukan gune duit tiket tu bodoh. ko nie x penah tgk bola kt malaysia ker lahanat...

    ReplyDelete
  14. lue bodoh..penjualan ticket 30% dapat FAM, 10% sewa stadium 10% bayar ref semua etc..25% each team dapat..memang lue bodoh..so kalau korang rosakkan 25% tue leh la bayar denda sikit cover..banggang..mesti fan n9 nie tak skolah dan makan taik..

    ReplyDelete
  15. Apehal ni kita gaduh bertekak pomm pang sesama sendiri pulak...FAM ni benar2 membunuh semangat bolasepak rakyat...

    ReplyDelete
  16. mmg tak masuk akal langsung..stadium yg takde gred tu nak nek kan harga sampai rm50..wlupun negeri sembilan tu tak jauh mana, tp aku percaya mmg confirm2 diaorg tak setuju..makin merosakkan semangat org nak pegi menyokong bolasepak sendiri..beza tak byk macam tengok game dengan club inggeris plak.. :p

    ReplyDelete
  17. Sebab korang taktau duit hasil penjualan tiket tue disalurkan kemana..tu yg aku rase korang bodoh..nak boikot tapi taknak selidik betul2..nak menyalahkan FAM semata mata..walhal bende tue boleh la membantu pembanggunan bola sepak malaysia..and last but not least, jgn jadi bebal ye semua!!

    ReplyDelete
  18. Tahun lepas harga tiket dah naik 50%, ranking malaysia jatuh ke 148 (dari 145), tahun ni tiket naik 67% pula, (aku tak tawla dari ranking 157 skrg jatuh ke number berapa pula).... aku x sanggup tgk ranking jatuh lagi, jadi aku boikot.... Yo'o je ada pembangunan bola, penghancuran bola adalah....NAK BAGI MUKA LAGI KE?? NAK BAGI MASA LAGI KE PADA FAM?? FAM TURUN!!!

    ReplyDelete
  19. bukannye bebal.tapi agak2 la..baru je naik rm30 xkan nak naik lg rm50..kalo sewenang2 nye fam naik.x mustahil tahun depan naik lagi.jgn bg fam ambil kesempatan ke atas peminat!!

    ReplyDelete
  20. yang bekap FAM BABI ni sah2 puak2 FAM yg slalu kipas.. ..l.. la ko.. bodo..

    ReplyDelete
  21. baso FAM BODO...GILA DUIT...

    ReplyDelete
  22. confirm geng FAM nie. ala, kalau team2 malaysia nie main best, 50 ringgit nie takde masalah aku rase. tapi main pun teruk gile, buang duit jer 50 nie. betul tak?

    ReplyDelete
  23. yg dok bekap fam ni msti dtg dri kerabat die jgk..hoho..1 lg..ce ce cep ci pun lahanat penjilat fam jgk..fam xde msalahpun..tp org dlm tu yg bangsat!!

    ReplyDelete
  24. kalau main best takper la jugak bayar RM50.00 untuk tiket. Bayar 50.00 tapi main still long pass, terkejar sana terkejar sini, pastu pancit, depan gol bola ke laut. Penyudahnya dapat maki dari penonton. Bola sepak malaysia suxxx!!FAM patut tahu yang nilai 50.00 nie untuk game yang best, tapi FAM nie syok sendiri, depa ingat game bola kat malaysia nie standard tinggi..tapi depa silap, standard bayaran die patutnye RM10.00 jer. Kalau depa (team bola) main bagus aku sanggup bayar RM100.00 ler. Buat masa sekarang depa layak ticket berharga RM10.00 jaa..haha

    ReplyDelete
  25. macam lahanat jek sokong FAM..!!!!

    ReplyDelete
  26. YG BEKAP FAM,LU MEMANG PUKIMAK!!!

    ReplyDelete
  27. AKU SOKONG BOIKOTTTT WALAUPUN BKN TEAM YG AKU SOKONG MASUK FINAL NIEHHH... AKU X KESAH TEAM MANE YG MENANG SBB AKU BKN SOKONG SATU NEGERI TP SATU MALAYSIA... TP AGAK2 LA DGN HARGA TIKET YG MELAMPAU TU... KALO UTK GAME MCMNI FAM BOLEH LETAK HARGA TIKET MAHAL, MCMANE PLAK UTK GAME INTENATIONAL NANTI ESPECIALLY OLIMPIC QUALIFICATION...????
    AKU TAKNAK SOKONGAN PEMINAT YG BOLEH MEMENUHI 100,000 SNBJ SEMASE LWN S'PORE ARITU TERKUBUR SBB HARGA TIKET MAHAL YG DILETAKKAN FAM...!!!

    ReplyDelete
  28. Semua Boikot aje final lepass nie! Yang dapat komisen banyak orang, Persatuan Bola Sepak selalu bayar gaji lambat kat player FAM buat bodo aje, harga tiket naik cam gile!!!

    ReplyDelete
  29. RM 50 tambah tambang pergi balik, penginapan n makan minum mau lebih 200 bro..so,pada yang sokong tindakan FAM tu pikir dlu before cakap..so, FAM sepatutnya kurangkan harga tu..Kerajaan dah sediakan peruntukan untuk badan2 sukan setiap tahun..so nonsense alasan FAM tu..if tahun ni laris gak tiket, aku tak terkejut if final tahun depan tiket naik RM 100...Bola sepak sukan rakyat marhaen..Bola sepak bukan tennis, golf or polo!!!

    ReplyDelete
  30. Yang sokong sgt FAM tu mmg PUKIMAK BABI....Buat stadium pun guna duit rakyat..ni ko nk beban kan lg dgn statement bodoh mcm haram...FUCK U..!!!

    ReplyDelete
  31. mcm haram tiket sampai RM50.. bangang punya FAM..

    ReplyDelete
  32. base baham mmnatang fam ngan pnyokong2 fam skali..dari kecik mkn benda haram bile besar bodoh nak mampos,ckp mcm jilat tait..

    ReplyDelete
  33. ada egenda terselindung kot...siot ar

    ReplyDelete
  34. smangat molek puok2 kito.baguh2.hahahahahahahahhaa

    ReplyDelete
  35. bodoh punya fam laa... sial je nk cari untung... #@$*&@!

    ReplyDelete
  36. yela kalau MU..liverpool ...Chelsea pergi ke Malaysia tu xcari untung ker???NI negara sendiri pasukan sendiri pun nak berkira!!!!!...kedekut taik idong masin..choiii

    ReplyDelete
  37. FAM memang BABI... org2 dlm FAM tu sume jiwa BABI... Kate RAKYAT DIDAHULUKAN... ni tak BABI2 FAM didahulukan...

    ReplyDelete
  38. sebagai fan ganung, aku baru je plan nak pi Shah Alam tengok final nih.. tapi, dengan kenaikan harga tiket tuh, terus aku jadi buntu... mampu tu memang mampu, tapi kalau aku beli, next year dia naik lagi... maka aku akan buat macam yang ko suruh.. pegi ke stadium tapi dok luar.

    ReplyDelete
  39. klu kowg x byar tiket 2 mhal2, gaji pemain bola sepak 2 mne dtg duitnye.....cuba pikir balik.....klu betul kowg syg kn team kowg 2, pe slahnye hulur je duit 2.....klu nk free tgk kat astro je......

    ReplyDelete
  40. Anon October 25, 2011 1:10 PM ;

    Gaji player mana datangnya?Habis tu dgn harga sebelum ni,player xdpt gaji ke? ayang team..semua orang sayang team dia.tp,kalo diperkuda cmni sapa yg tak marah?

    Kalau kata utk cover kos baikpulih stadium Shah Alam, lagi aku tak boleh terima.final main kat SA, fans kena byr lebih.So, dpt duit repair stadium.Pastu spnjg tahun Selangor boleh guna stadium yg dah cantik tu.Camtu ke plannya?

    ReplyDelete
  41. senang cite,tk payah beli tiket.FAM nie bodo!nk buat stadium pki duit rakyat.diorang pikey penyokong2 tk boleh pecahkan pintu stadium agknyer!

    ReplyDelete
  42. Boikot je. Baik sedekah duit tiket, duit tol, duit minyak, duit makan, duit hotel..bagi kat orang miskin. FAM ni di uruskan oleh orang yang tak reti main bola pun. tu la jadinya.

    ReplyDelete
  43. yg aku nampak dalang dia si hamidin tu ah...sbb keputusan ni sgt menguntungkan FAS utk jangka masa panjang....
    x pasal2 plak penyokong trg n n9 nak kena tanggung kos baik pulih SSA...
    sdgkan stadium Mizan pon x repair ag, ni aku nok wi pitih plop ke mung suh repair SSA? tak dapat la jackkkkk

    ReplyDelete
  44. x kira la negara mana kita sokong, kita mesti bersatu, jngan beli tiket, biat tergugat tabung FAM, biar dia tahu... dk maki2 dlm lmn2 sosial pun x guna, kita x dapat apa2.. gomo rakyat malaysia gomo. kita gomo FAM kali ni....^_^

    ReplyDelete
  45. kita boikotttt........ bia padam muka FAM..

    ReplyDelete
  46. Bodoh apa nak samakan Bola sepak Malaysia ni dengan Kelab EPL. Dah sah sah kelab EPL bertaraf antarabangsa. Bengong apa! Boikot je!

    ReplyDelete
  47. Aku sokong FAM.. Woih, duit RM50 korang tue akan naikkan ranking Malaysia tahu tak? nanti buleh tengok Ramli & Geng VS Messi & Geng..

    ReplyDelete
  48. BABI la lahanat yg sokong FAM nie. ko suke ek duk jilat buntot FAM..? bodoh nk mampos.

    ReplyDelete
  49. kurang pandai lah abg/kakak yg cakap nk pkai duit fans untok cover kalau2 ade riot ke kejadian yang x diingini ke...memang x berape pandai....game x main lagi dah set ade kekecohan..hahahaha...awok memang kelako my dear...peminat/penonton/penyokong bola skang dah ramai yang pandai wehhh...boikot tu tujuan die sebagai pengajaran sayang....bukan main2....hahahhaa...awak2 orang mane ye???? L!

    ReplyDelete
  50. Good job Anak memberontak on Stadium Angkasa RTM1 Selasa 10 malam 25 Oktober 2011...............

    ReplyDelete
  51. kejadannya sampai rm50.....celako....rrrrrrrrr

    ReplyDelete
  52. Menteri Sukan pown marah kat FAM..bangang btol FAM celakeee!!!! We want FANs not FAM!!!

    ReplyDelete
  53. yang sokong&tukang jilat bontot FAM tu mmg suma makan taik!! nak penuhkan kantong sdri mcm2 statemnt n alasan bodo korg bg. boikot jer!!

    ReplyDelete
  54. Tak kan ada orang boikot benda ni.
    FAM tau kita akan buat apa sahaja untuk bola sepak.
    jersi mahal pun kita sanggup beli.
    Yg tak ori pun lebih rm50.
    Ni lagi harga rm50?
    Aku sedih tiket mahal tp aku percaya boikot ni tak kan jalan.
    FAM rapes football industry.
    HARD.

    ReplyDelete
  55. 15K tiket free utk tetamu kehormat sanak saudara dan penaja ok... sumber bernama..

    15K free ni tak dinyatakan di surat khabar utama.. so orang tak tahu..

    ReplyDelete
  56. YAng sokong FAM tu sume mak bapak kaya2,ataupon anak2 kepada lahanat2 dalam FAM tu jugak..kau sanggup makan duit rakyat mcm ni kau jawab la kat akhirat esok..kalo ko bole jawab mcm tu depan Tuhan esok sila..FAM SIAL!

    ReplyDelete
  57. boikot2~~~~fam hnye celek mate kerna duit, xpikir mende laen, lau kerna duit pon agok2 r...tiket mahal nop mapuh, baek uat derma sejid or surauuu.....

    ReplyDelete
  58. xyahla nak cakap kalau die hard fan team epl sangup kua ratus2. oi, tu team dr negara mane tu oi. player pon world class. ko nak samekan ngan player malaysia. bukan mengutuk. tp berpijak la pd dunia yg nyata. RM50 tu da sangat melampau. kalau team negeri yang x masuk final pon da marah, apatah lagi team yang masuk ni ha. org membantah sbb xnak jadi lagi. kalau team yg x masuk taun ni masuk plak final taun dpn, pastu FAM naekkan lagi sampai RM 70 ke RM 100 ke RM 200 ke, baru ko nak menggelupur kan.

    ReplyDelete
  59. gua boikot.sape2 yg lalang tu bole sokong FAM. yg sokong FAM tu memang bangang dan bodoh la lu org. Lu org sokong demi bola sepak tempatan sbb rm50 tu? Choii....gua nk ckp satu ni, klu mcm ni perangai FAM utk pembangunan bola sepak Malaysia tercinta ni, lu ingat pasukan kita bole ke pg kelayakan World Cup klu dh politik menguasai sukan bola ni. Sape ckp Malaysia bole pg world cup dengan cara ni, meh sembang dgn gua. Yang hidupkan suasan stadium fan brader..bkn jawatankuasa FAM. jangan terpedaya dgn bnda mcm ni. yg btul gua sokong..yg dh terang salah gua bantah. Lu orang? Jangan jadi lalang brader.

    ReplyDelete
  60. FAM memang bangsat...dah harga barang makin naik..memang NATANG FAM..

    ReplyDelete
  61. Aku bet ramai akan pegi jgk... dan thn depan ramai akan di'doggy'kan oleh FAM... xpercaya?? korang tunggu la final nnt.. rakyat Malaysia ni pongpang je lebey... bising2 pegi jgk.. ptuihhh!! aku akan respek those yg buat cara ni.. pegi tp xbeli tiket... nak tengok mcm mana FAM tergedik2 mcm lipas kene spray...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...